Tak se mi stalo, že jsem se stal pozitivním. Ano, ani nevím, odkud se mi to stalo, ale to už je vcelku jedno. Zjistil jsem to z testu samoplátce provedeném v Novém Jičíně ve Spadii.

 Den před testy jsem se necítil nejlépe, ale nic strašného to nebylo. Přesto jsem si řekl, že zkusím zajít na test, abych si udělal jasno.

Na druhý den jsem tedy zašel na testy, i když jsem se už cítil fajn, ale byl jsem už objednaný. Zaplatil jsem 1300 Kč a ještě tentýž den mi přišel mail, že jsem pozitivní. Volal jsem známým, se kterými jsem byl v posledních pěti dnech v kontaktu a všichni do jednoho mne žádali, abych jejich kontakt nenahlásil. Co to pro mne znamená?

Když je nenahlásím, dopustím se porušení pravidel? Nezpůsobím náhodou šíření nakažlivé nemoci? Proč nechtěli mí známí být nahlášeni?

Nakonec jsem je nenahlásil, ale donutil je jít na testy. Byli negativní. 

Zamýšlel jsem se nad tím, proč i přes veškeré restrikce dochází stále k šíření? Je to asi tím, že stále převládá zájem osobní nad zájmem veřejným a o druhé. Věřte, že 10 dní doma nikoho nezabije. Dodržování pravidel v dnešní době je více než žádoucí. Nebudou-li se dodržovat, bude vše trvat déle a budou mít mnohem větší dopad pro nás všechny.

Opatrujme se!

 

Potřebujete poradit?
Neváhejte nás kontaktovat.

JUDr. Tomáš Panáček
www.iadvokacie.cz 

Translate»