Víte, že smlouvu lze uzavřít i po telefonu?  

Stane se to jednoduše. Zavolá Vám najatý pracovník z tzv. telemarketingové společnosti a sdělí Vám, že má pro Vás ideální nabídku. Vy na tuto zareagujete souhlasem, smlouva je uzavřena a obchodník už Vás eviduje ve svém systému. Pokud si rozmyslíte uzavření smlouvy, můžete do 14 dnů od této odstoupit. Pokud nemáte dostatečné informace v písemné podobě, můžete odstoupit až do 12 měsíců.

Doporučuji Vám, v případě, že Vám bude kdokoliv volat a nabízet Vám službu, velmi slušně odpovězte, že nemáte zájem, nebo ať vám pošlou nabídku písemně na mail či poštou, abyste se s nabídkou mohli v klidu seznámit. Rozhodně nepotvrzujte slovem „ano“ či „souhlasím“. Někdy se dokonce stává, že Vámi nahrané slovo „ano“ volající vystřihne z kontextu a použije jej k odpovědi, zda souhlasíte se smlouvou….

.

 

Víte, pokud by někdo měl skutečně zájem s Vámi uzavřít kvalitní smlouvu, jistě by ji neuzavíral po telefonu. Odmítnout po telefonu volajícího není žádný hřích. Nezvednout telefon rovněž. Ušetříte si tak řadu problémů a stresu.

Potřebujete poradit?
Neváhejte nás kontaktovat.
JUDr. Tomáš Panáček
www.iadvokacie.cz
Translate»