V posledních dvou měsících jsem navštívil několik středních a základních škol na Novojičínsku. Při setkání s mládeží jsem měl vzácnou možnost udělat si obrázek o dospívajících dětech. Měl jsem ze všech setkání dobrý pocit.

V rámci setkání jsme probírali nejrůznější témata a bylo cítit, že nic není mladým cizí, orientují se a mají svůj kritický názor. To je, domnívám se, dobrá předzvěst naší budoucnosti. Otázky ochrany spravedlnosti mladí vnímají velmi silně a přirozeně, ochranu životního prostředí neméně. Studenti zdaleka nebyli jen pouhými posluchači. Vyzkoušeli si soudní proces v praxi a kromě znalostí tak získali i spoustu zážitků. 

.

 

Pracovat se studenty je úžasné, a i pro mě vždy inspirativní.  Budování základních hodnot a úcty k životu a svému okolí již od malička má značný význam nejen pro vývoj práva a zákonů. A opačně, kdy jedinec nemá založen svůj život na hodnotách, způsobuje tento stav vznik složitějších zákonů, kontrol, chaosu a neklidu.

S koncem školního roku proto věnuji tento ne příliš právnický článek právě našim žákům a studentům a přeji jim a vám krásné léto plné slunce, deště a pohody.

JUDr. Tomáš Panáček
www.iadvokacie.cz
Translate»